Lag maten interresant, ikke kjedelig

  • Skrevet 18.01.2017
  • Klokken 19:41

Så du synes det å spise sunt er kjedelig? Det er vanskelig? Du kjenner kanskje bare til enkle ting som er sunt, som du mener er en sunn livsstil. Vel, da må du tenke deg godt om. Det er mye man kan gjøre for å skape variasjon, og alt kommer ned til det samme som er balanse. Balanse i det man spiser, mengden man spiser og hva man velger å spise. 

Å spise sunt, det betyr absolutt ikke å spise kjedelig. Man kan ha mange variasjoner i kosten, og det er bare snakk om å tilpasse. Om du ønsker å kaste deg over en kake, så kast deg heller over en god nøtteblanding eller en skål med frukt. Ønsker du en god kveldsmat eller dessert? Du kan lage mugcake i mikroen som det finnes mange oppskrifter på om du søker på nettet. Lag vafler eller pannekaker med havregryn, egg, bakepulver, yoghurt eller cottage chees og sleng med litt kanel. Lag deg en god blanding av yoghurt og frukt, som for eksepel så kan du steke en banan og ha på toppen eller et eple. Å spise sunt er ikke vanskelig, det er ikke tidskrevende, og det er ikke kjedelig. Det kan være krevende om man stadig står over søtsak situasjoner, men hva om du i de situasjonene kanskje har en pakke med blåbær og en proteinbar? I de sammenhengende det er vanskelig, så kan det være lurt å ha med seg en sunn blanding av noe du virkelig liker. Da er ikke fokuset lenger på søtsakene som står foran deg og skriker etter deg. Fokuset er da skiftet over til noe annet. 

Ikke glem at sunt trenger ikke å være kjedelig. Vær kreativ og bruk fantasien. Om du ønsker en kjeks vedsiden av matpakken, så ta den kjeksen. Bare ha en balanse i matveien, og ikke glem å nyte livet. 

-Benedicte Kristiansen Holm
 


kommentarer: 2
Cecilie

18.01.2017 kl.20:01

Enig. Det å spise sunt er hverken vanskelig eller kjedelig :-)

Benedicte Kristiansen Holm

18.01.2017 kl.20:12

Cecilie: Man må rett å slett bare tilpasse og være kreativ! :)

Legg igjen en kommentar

hits