Dagen som alle venter på, men som mange er redde for

  • Skrevet 24.12.2016
  • Klokken 15:01

Dagen hvor barna sitter ytterst på stolen for å se etter gavene. Dagen hvor man finner mest stress om du er husmoren i huset. Dagen hvor glede er rundt hvert hjørne. Dagen hvor man samles for å feire. Julen er en tid jeg er utrolig glad i, og jeg har alltid gledet meg til den tiden. Nå er den her igjen, og snart er denne tiden over igjen. Tiden i år har gått ufattelig fort. Jeg klarer ikke å skjønne hvor dagene har blitt av, men de har bare flydd forbi meg rett som det er. 

Dagen har vært noe for seg selv. Har hatt lite søvn, feber og er ufattelig sliten. Dette er den andre julen jeg opplever med sykdom. Jeg som aldri er syk ellers må jo selvsagt bli syk på denne ene dagen. Så jeg har pakket meg i et teppe, settet på tven og sett på julefilmer. Denne dagen skal nytes som hver år, og jeg fortsetter med tradisjonene mine selvom jeg sitter her halvdød. Jeg går aldri lei av filmene som sendes hver jul, og jeg gleder meg som en unge til de sendes på tv. Mange er redde for denne dagen så de spiser kanskje ikke måltider før julematen, de overtrener og kaster opp. Mange med spiseforstyrrelser er livredde for denne dagen. Jeg kan skrive under på det siden jeg selv har vært i den posisjonen før. Jeg overtrente før julaften, og etter. Jeg spiste nesten ingenting, bare nok så jeg ikke begynte å gråte av sult. Jeg overspiste ved middagstid, og kastet opp etterpå. Så ja, denne dagen kan være katastrofe for enkelte. Mange tenker kanskje ikke at de har problemer før de får slengt det i ansiktet. Mange overtrener etter julen, men de vil ikke innrømme at de faktisk gjør det. Jeg ville ikke innrømme det, men når jeg fikk det påpekt dag etter dag, så forsto jeg det til slutt og fikk hjelp. Nå er jeg på rett spor og jeg nyter maten og livet. Noe jeg håper dere som har problemer i julen også vil lære å gjøre. Det er vanskelig, men denne ene dagen er en dag for minner. 

Julen er en tid hvor man skal kose seg. Selvom jeg skal stille til bikinifitness, så er julaften en dag jeg ikke teller kalorier. Jeg spiser rett og slett det jeg vil denne dagen, og er tilbake til start dagen etter.Skal ærlig si jeg har kastet meg over sjokolade, kaker, dadler og druer i dag, og julen har ikke engang ringet inn. Julen er en gang i året, og etter min mening, så skal den nytes. Selvsagt kan man ta litt hensyn til det man spiser, men om man vil kose seg så skader det ikke den ene dagen. I lengden vil det skade, men en dag vil ikke ødelegge noe av prosessen. Mange tror denne ene dagen vil ødelegge og mange er også redde for denne dagen. Mange er redde for å spise for mye av det gode. Det er forståelig, men husk at dette er en dag. En dag som ikke kommer igjen før neste år.Denne dagen burde feires uten skyldfølelse. Jeg har hatt skyldfølelse etter julaften flere ganger før, men de siste gangene jeg har feiret julaften har jeg hatt en positiv tankegang hvor jeg tenker på at dette er en dag. En dag som feires med de jeg er glade i. Spist er spist og gjort er gjort. Man føler seg kanskje oppblåst dagen etter, og ikke minst samme dagen. Kroppen holder på mye vann, og kroppen reagerte etter måltidene. Det er normalt. Det er menneskelig. Det er minner som blir laget igjennom mat og godt selskap, så ikke se ned på deg selv etterpå. Du har skapt nye gode minner. En ny god julaften, og du kan glede deg til neste år med ny feiring og glede. Ikke vær redd. 

Nå slår julen snart inn og familien er her om noen timer. Jeg skal nyte den siste tiden under dyna, uten trening og se på julefilmene. Håper dere alle får en fin jul og måtte alle deres ønsker bli oppfylt. 

-Benedicte Kristiansen Holm


kommentarer: 2
Sandra Marie

24.12.2016 kl.15:13

Denne dagen er forskjellig for alle ja. Ønsker deg en god jul <3

Victoria Larsen

24.12.2016 kl.21:22

Ønsker deg en fin julekveld :-)

Legg igjen en kommentar

hits